^_^

Sunday, April 26, 2009

Jom Buat Coklat

Apa yang akan dipelajari and diperolehi:
  1. Jenis-jenis and formulasi coklat: couverture, compound dan masakan
  2. Cara "tempering" coklat couverture yang mudah untuk dilalukan di rumah TANPA mengunakan mesin atau memerlukan bilik yang berhawa dingin
  3. Cara membuat inti coklat "ganache"
  4. Membuat sendiri (hands-on) 6 jenis coklat berasaskan coklat couverture dan compound.
    1. Couverture: Almond Nips, Nutty, Strawberry Filling dan Cocoa meller
    2. Compound: Melting Delight, Coklat berperisa
  5. Tips:
    1. Permilihan dan penjagaan acuan coklat serta peralatan asas yang lain.
    2. Sumber mendapatkan bahan-bahan asas coklat yang halal, murah, berkualiti dan sedap
    3. Menyimpan dan membungkus coklat
Terhad untuk 2 orang setiap kelas
Ahad (9 am to 2 pm)
RM 250 termasuk nota, bahan-bahan yang diguna (Anda akan membawa pulang ± 50 biji coklat (sila bawa bekas) dan apron. Bayaran semasa kelas atau boleh secara online Maybank2u atau CIMB acc [transaksi di fwdkan melalui email atau cetakan ditunjukkan semasa kelas]

Lokasi di Putrajaya..

Sebarang pertanyaan mengenai kelas boleh hubungi o12-7147126 [fazya] atau email nutaizaf@gmail.com

1 comment:

irazahyra said...

kak..
mama nk wt kelas masak..
bleh tolong carikn plajar x??
hrge murah2 je..
[ni seyes,mama ade kt sblh ni tgk bl0g aka..]
=]

Class update

Baking class online available.
Email nutaizaf@gmail.com or whatsapp 0136076706 for further info